Лакальныя прадукты і ўнікальныя рэцэпты як сучасны трэнд: што мы можам прапанаваць?

12 жніўня ў сядзібе «Студзінка» прайшоў наш доўгачаканы трэнінг на тэму кулінарнай спадчыны «Лакальныя прадукты і ўнікальныя рэцэпты як сучасны трэнд: што мы можам прапанаваць?». Ён доўга адкладаўся з-за COVID19, і нарэшце з улікам мер бяспекі (у адкрытым памяшканні) мы яго правялі. Трэнінг праходзіў у рамках праекта "Падтрымка жанчын у фермерстве, агратурызме і рамесніцтве». 

Галоўным спікерам быў Ніклас Фьелстрам, кіраўнік Еўрапейскай сеткі кулінарнай спадчыны. Ён распавёў пра асноўныя трэнды ў гастранаміі і сучасных спосабах прасоўвання традыцыйных прадуктаў.

Таксама выступілі Валерыя Кліцунова з прэзентацыяй «Гастранамічны турызм як сродак развіцця рэгіёнаў» і Дар'я Пукась, якая правяла параўнальны аналіз распаўсюджвання турызму ў Польшчы і Беларусі. Асаблівую цікавасць выклікалі майстар-класы пераможцаў конкурсу ініцыятыў праекта. Дзякуем Алене Новік, Наталлі Лімарэнка, Вользе Саванук, Веры Мініч, Але Сапяжынскай за прадстаўленне сваіх прадуктаў і страў: сыры, крэм-мёд, экаснэкі, "таўкіння", бліны, каўбасы, сала, травяныя чаі і т.п. Больш падрабязны артыкул мы хутка апублікуем.

Падрабязней чытайце на сайце belta.by

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.