Новости

Веганскі фестываль Gastrofest.Vegan пройдзе ў Мінску з 16 па 30 чэрвеня

15.06.2021

З 16 па 30 чэрвеня ў Мінску пройдзе Gastrofest.Vegan. Удзельнікі будуць прадстаўляць на фестывалі веганскую кухню і знаёміць наведвальнікаў з новымі яркімі смакавымі спалучэннямі. Кошт сэта па традыцыі фіксаваная - Br18. Частка сэтаў можна будзе замовіць да сябе дадому. Кошт дастаўкі не ўваходзіць у цану сэта і залежыць ад вашай геолокации.

Беларуска-габрэйскі фестываль у Мінску

13.10.2020

З 5 па 11 кастрычніка 2020 года ў Мінску праходзіў Беларуска-габрэйскі фестываль, прысвечаны габрэйскай культуры, яе гісторыі ў Беларусі і ўзаемасувязі дзвюх культур.

Ініцыятарам і арганізатарам фестываля выступіў Цэнтр беларуска-габрэйскай культурнай спадчыны. Фестываль праводзіцца пры падтрымцы МЗС Германіі ў рамках партнёрскага праекта з Гётэ-Інстытутам "Лабараторыя габрэйскай культурнай спадчыны ў Беларусі" праграмы "Усходняга партнёрства".

Лакальныя прадукты і ўнікальныя рэцэпты як сучасны трэнд: што мы можам прапанаваць?

21.08.2020

12 жніўня ў сядзібе «Студзінка» прайшоў наш доўгачаканы трэнінг на тэму кулінарнай спадчыны «Лакальныя прадукты і ўнікальныя рэцэпты як сучасны трэнд: што мы можам прапанаваць?». Ён доўга адкладаўся з-за COVID19, і нарэшце з улікам мер бяспекі (у адкрытым памяшканні) мы яго правялі. Трэнінг праходзіў у рамках праекта "Падтрымка жанчын у фермерстве, агратурызме і рамесніцтве». 

Неверагоднае ўкраінскае ноў-хаў: мёд у слоічку з воску

24.01.2020

Украінская кампанія MEDUSHA існуе на рынку ўсяго год, але ўжо паспела заявіць пра сябе. Такой прадукцыі ва ўсім свеце пакуль няма аналагаў, што робіць яе сапраўды выключнай.

У Нясвіжскім раёне аднавілі 240 рэцэптаў Радзівілаў

24.01.2020

Юныя даследчыкі княжаскага стала на працягу двух гадоў пад кіраўніцтвам настаўніка геаграфіі вывучалі рацыён вядомага роду. Больш за 240 арыгінальных рэцэптаў Радзівілаў аднавілі, а затым пераклалі з польскай мовы і адаптавалі. Цяпер даследчыкі вучацца гатаваць вытанчаныя стравы.

Праверце, ці з'яўляецеся вы знаўцам беларускай кухні

06.11.2019

Кожны дзень мы гатуем і ядзім  спагецці, піцу, сушы і г.д. - стравы кухняў іншых краін. А ці задумваліся вы пра тое, як шмат страў беларускай кухні ведаеце? А гатуеце? Усе мы ведаем пра дранікі, бабцы і мачанка, але прыйшоў час  пра беларускія стравы трохі больш!

Сушеная на саломе рыба стала кулінарным брэндам Бярозаўскага раёна

16.09.2019

Розныя рэгіёны Беларусі могуць пахваліцца сваімі ўнікальнымі кулінарнымі традыцыямі. Вось і ў Бярозаўскага раёна ёсць свая смачная адметнасць — тут гатуюць сушаную ў печы на саломе рыбу. Асабліва моцная традыцыя ў вёсках Здзітава, Пескі, Спорава, Хрыса. У пачатку верасня яна была прадстаўлена на пасяджэнні Беларускай рэспубліканскай навукова-метадычнай рады па пытаннях гісторыка-культурнай спадчыны, піша livingheritage.by.

Любы сняданак - за 5 рублёў: 9 мінскіх устаноў запрашаюць на гастромарафон

04.04.2019

З 5 па 7 красавіка адразу 9 мінскіх кафэ і рэстаранаў прапануюць раннім наведвальнікам фестывальнае меню сняданкаў. Замовіць любую страву: ад сырнікаў да яек пашот з ласосем - можна ўсяго за 5 рублёў. У меню кожнага рэстарана мінімум 4 сэта.Чакаюць на марафон з пятніцы па нядзелю, дзверы практычна ўсіх устаноў адкрыты з 8.00. Па традыцыі меню сняданкаў падаюць толькі да 12.00.

Меню і адрасы устаноў

Feelini (вул. Інтэрнацыянальная, 46)

Спартсменам прапануюць бургер-дранікі

02.04.2019

Удзельнікі Гульняў-2019 змогуць наведваць сталовую з нацыянальнай кухняй.

Беларускі бок імкнецца прыняць усе магчымыя меры, каб харчаванне на ІІ Еўрапейскіх гульнях было на годным узроўні, пра гэта расказала начальнік упраўлення па арганізацыі харчавання фонду «Дырэкцыя ІІ Еўрапейскіх гульняў 2019 года» Юлія КРАЎЧАНКА.

Cмачны майстар-клас па выпечцы бездражджавога хлеба прайшоў у аграсядзібе "Альхова"

01.04.2019

Цудоўны, вясёлы і смачны майстар-клас па выпечцы бездражджавога хлеба прайшоў у Ваўкавысскім раёне Гродзенскай вобласці, у аграсядзібе "Альхова".