Склад:

     насечаныя кавалачкі вяндліны,

     ялавічына / нятлустае свіное мяса,

     фасоля (пераважна белая),

     свежая / квашаная капуста,

     звараная бульба,

     звараныя буракі,

     морква,

     цыбуля,

     спецыі,

     соль.

 

Гатаванне

Зварыць булён з насечаных костачак вяндліны, ялавічыеы ці нятлустага свінога мяса. Асобна зварыць фасолю. У гатовы булён дадаць свежую або квашаную капусту. Калі капуста свежая, то сумесна дадаць падрыхтаваную і нарэзаную бульбу. Пры квашанай капусце бульбу дадаць пазней. Дадаць таксама звараныя і нарэзаныя саломкай буракі. Моркву, цыбулю пасераваць на раслінным алеі і дадаць у булён хвілін за 10 да заканчэння варкі. За 5 хвілін да гатоўнасці дадаць спецыі, соль. У выпадку выкарыстання свежай капусты для падкіслення дадаць расол ад квашанай капусты. У талерку дадаць па жаданні смятану, расцёрты з соллю часнок.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Сябрына

Мінюковіч Віктар

+375 (29) 860-73-90

+375 (29) 956-35-40

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Мінская вобл., Мінскі р-н, в. Прылукі, вул. Міцкевіча, д. 9

 

 

Склад:

    закваска (0,5 л),

    каўбасы (кракаўская, хатняя), грудзінка (кожнай па 250 г),

    смятана вадкая (250 мл),

    бульба (адна вялікая),

    морква,

    цыбуля (2 шт.),

    часнок, лаўровы ліст, карані кінзы, пятрушкі і салеры, гваздзіка, сушаны часнок,

    маяран (2 ст. л.),

    кроп (0,5 ст. л.),

    перац-гарошак,

    соль; 

для закваскі:

 

    жытняя мука (0,5 шклянкі),

    чорны хлеб (1 невялікі кавалачак),

    кіпень (2/3 шклянкі),

    халодная кіпячоная вада (0,5 л).

 

Гатаванне закваскі

 

У вялікі слоік усыпаць муку, заліць кіпенем і добра размяшаць (каб не было камячкоў). Затым паступова ўліць халодную ваду, увесь час памешваючы. Дадаць паламаны кавалак хлеба. Банку няшчыльна прыкрыць вечкам або абвязаць марляй. Паставіць для закісання ў цёплае месца на 46 дзён. Закваску перамешваць 12 разоў кожны дзень.

 

Пры наяўнасці гатовай закваскі суп вараць адразу!

 

Гатаванне

 

У рондаль з вадой (1,5 л) загрузіць 2 каўбаскі, цыбулю, гваздзіку, лаўровы ліст, палову рэзанай морквы, сушаныя карані пятрушкі і салеры, свежыя карані кінзы. Пасаліць і пакінуць, каб толькі злёгку кіпела, прыкладна на 30 хвілін. Нарэзаць кубікамі каўбасу, дробна цыбулю і часнок.

Праз 15 хвілін дадаць туды дробна парезаную бульбу. Наліць алей у патэльню, дадаць цыбулю і адразу моркву. Адна з асаблівасцяў рэцэпту дазваляе абсмажваць усё разам, а не паасобку. Акрамя таго, у цыбулю заўсёды адразу дадаюць перац. Даць злёгку схапіцца, зверху пакласці каўбасу, змешаць, дадаць булён, маяран (ён уводзіцца ў страву двойчы), часнок і кроп – усё па палове ад таго, што было. Змяшаць і заліць у рондаль, папярэдне выняўшы ўсю гародніну і кінзу. Дастаць і нарэзаць каўбаскі.

Даць закіпець, дадаць каўбасу, смятану, закваску, маяран (другі раз), кроп і часнок, а таксама, пры наяўнасці, хрэн. Змешаць, разліць журэк па талерках, абавязкова з вараным яйкам.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Валерыя

Пракапенка Наталля

+375 (29) 797-75-26

+375 (29) 795-48-58

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Кашчанікі, д. 18

 

Склад (на 3-літровы казан):

     мяса (свініна, казляціна, бараніна),

     пярловыя ці ячная крупа (200 г),

     замочаная фасоля (100 г),

     цыбуля (1–2 шт.),

     бульба.

 

Гатаванне    

1/3 частка сагана запоўніць мясам (свініна, казляціна, бараніна) на костцы, засыпаць 200 г прамытай крупы, 100 г замочанай фасолі, 1–2 абабраныя непарэзаныя цыбулі, наверх  (1/3 частка) – непарэзаная абабраная бульба.

Прыправы: соль, перац чорны гарошкам, лаўровы ліст, 5–6 гваздзічын – па смаку.

Усё заліць вадой па самы край.

Гатоўнасць вызначаецца калі крупы праварыцца і мяса будзе сасклізваць з косткі.

Накрыты саган паставіць у напаленую печ на 4 гадзіны. На пачатку 3-й гадзіны – дастаць і паглядзець, каб не выкіпела вада, калі выкіпела – даліць зноў да краю.

Можна ставіць на ноч у натопленую печ, на раніцу – усё цёплае і смачнае. Плотны сняданак памагае удзень добрат працаваць фізічна.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Засьцянак Скрыплеў
Грынь Васіль
+375 (29) 631-85-69
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Засьцянак  Скрыплеў, д. 5

 

 

 

Склад:

     вада,

     мяса,

     бульба,

     буракі,

     цыбуля,

     морква,

     таматавая паста,

     таматы,

      перац балгарскі,

      зеляніна,

      сала,

      соль.

Гатаванне

Мяса вымыць, пакласці ў рондаль, заліць халоднай вадой. Варыць да гатовасці. Парэзаць кубікамі бульбу і дадаць у булён. На патэльні абсмажыць буракі, нарэзаныя саломкай. Дадаць цыбулю і моркву, нарэзаныя кубікамі. Абсмажваць моркву і цыбулю да залацістага колеру. Дадаць таматавую пасту і таматы (нацерці на тарцы без лупіны). Пасля таго як соус трохі згусне, уліць шклянку булёну. Туды ж дадаць балгарскі перац, парэзаны кубікамі. Пратушыць хвілін 10. Дадаць зажарку ў булён, калі закіпіць – дадаць шмат зеляніны (пятрушка, кроп). Даць пакіпець хвілін 5, малюсенькі кавалачак старога сала і зубок часныку (трэба спачатку здрабниць яго ў ступцы) кінуць у боршч. Адразу ж выключыць.

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Бацькава хата

Кіскевіч Мікалай

+375 (16) 312- 37-11

+375 (33) 608-96-44

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, г. Камянец, вул. Горкага, д. 29

Склад:

 

        бульба (2 шт.),

        сыр плаўлены (50 г),

        смятана,

        соль,

        перац,

        цыбуля зялёная,

        лаўровы ліст.

 

Гатаванне

 

Парэзаць і абсмажыць грыбы, дадаць нарэзаную бульбу, прыправы і плаўлены сыр кавалачкамі, увесь час памешваючы. Можна дадаць смятану па смаку.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Лябёдка

Шырокая Ядвіга

+375 (29) 338-73-39

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Гродзенская вобл., Шчучынскі р-н, в. Дзегцяры, д. 38