Склад:

 

     бацвінне буракоў (лепш за ўсё гатунку Мангольд),

     вэнджаныя вушы / костачкі,

     кмен,

     бульба,

     морква,

     зеляніна,

     вараныя яйкі (1 шт.),

     мука,

     смятана.

 

Гатаванне

 

Бацвінне заквасіць або марынаваць; калі страва рыхтуецца са свежага бурачнага бацвіння, то трэба дадаць цытрынавую кіслату або воцат. Булён варыць на вэнджаных вушах або костачках, дадаець кмен, бульбу, моркву, зеляніну, у канцы накрышыць варанае яйка. Варыць яшчэ паўгадзіны. Потым прыгатаваць запраўку з вадой і смятанай на абсмаленай муцэ, усё гэта дадаець у булён.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Родны кут

Калыбенка Кацярына

+375 (29) 239-92-39

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. 

Гомельская вобл., Рагачоўскі р-н, в. Залоззе, вул. Партызанская, д.  2 

Склад:

     вада (3 л),

     свіныя рэбрышкі (200 г),

     бульба (6–8 шт.),

     цыбуля (1 шт.),

     морква (1/2 шт.),

     бурак (2 сярэднія),

     таматавы соус (4-5 ст. л.),

     лаўровы ліст,

     салодкі балгарскі перац,

     вараная фасоля (200 г),

     капуста (150–200 г),

     соль, перац па смаку,

     смятана (для падачы).

 

Гатаванне

Адварыць на працягу 30 хвілін свіныя рэбрышкі з разліку 200 г мяса на 3 літры вады. Дабавиць бульбу, нарэзаную кубікамі, варыць 10–15 хвілін. Асобна на патэльні напалову абсмажыць дробна нарэзаную цыбулю, пасля чаго дадаюць моркву, нацёртую на буйную тарку, два сярэднія буракі, таксама нацёртыя на буйную тарку. Гэтую сумесь смажыць 2–3 хвіліны. Затым у патэльню дадаць 4–5 сталовыя лыжкі таматавага соусу, лаўровы ліст, салодкі балгарскі перац (парэзаны кубікамі).

З рондаля дадаць адну шклянку булёну ў патэльню, змяшаць, зачыніць патэльню вечкам і тушыць 8–10 хвілін. Пасля гэтага ўсю сумесь выліць у рондаль з мясам і бульбай. Дадаць 200 г гатовай (варанай) фасолі. Накрышыць 150–200 г капусты і дадаць у рондаль. Дадаць перац і соль па смаку. Даць пакіпець 7–8 хвілін і боршч гатовы.

Падаваць са смятанай.

 

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба На ўзлеску

Шакель Кацярына

+375 (29) 893-48-72

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, в. Заборныя Гумны

Склад:

     вада (3 л),

     бульба (5 шт.),

     морква (3 шт.),

     буракі (4 шт.),

     корань пятрушкі (½ шт.),

     капуста (200 г),

     цыбулія(2 шт.),

     часнок (3 зубчыкі),

     сметанковае масла (2 ст. л.),

     алей (2 ст. л.),

     таматавая паста (2 ст. л.),

     мука (1 ст. л.),

     цукар (½ ст. л.),

     соль, спецыі па смаку,

(усе карняплоды сярэдніх памераў).

 

Гатаванне

У рондаль (3 л) наліць 2/3 вады і паставіць на агонь. Ачысціць 2–3 бульбіны і 1 бурак і кінуць туды цалкам. Дадаць адразу ж перац гарошкам. Пачысціць буракі і моркву. Буракі нацерці на буйной тарцы, моркву парэзаць кружочкамі. Палову буракоў, парэзанай морквы і, калі маецца, корань пятрушкі кінуць у рондаль. Дадаць 1/2 сталовай лыжкі цукру.

Другую палову буракоў і морквы смажыць на сметанковым топленым масле (толькі НЕ на алеі!), падчас смажання дадаць спецыі. Абабраную і нарэзаную бульбу пакласці ў ваду, калі буракі і морква ў рондалі амаль гатовыя. Калі бульба там амаль гатова, дадаць капусту – свежую (або квашаную або абедзве адразу) і падсмажаную бурачна-маркоўную сумесь.

Нарэзаць цыбулю, абсмажыць на алеі, дадаць у яе трохі мукі і смажыць далей да залацістага колеру. Дадаць таматавую пасту, булён з рондаля, усе размешаць і выліваць сумесь у рондаль. Дастаць з рондаля звараныя цэлыя бульбіны і буракі. Бульбу паэзаць, буракі пацерці на тарцы і дадаць у рондаль.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Лясныя далі

Сухарукаў Аляксей

+375 (29) 330-55-47

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Мінская вобл., Лагойскі р-н, в. Мокрадзь, д. 8 

 

Склад:

     буракі,

     агурок,

     цыбуля зялёная,

     кроп,

     пятрушка,

     яйка курынае,

     смятана,

     воцат,

      вада,

       соль, цукар (па гусце).

 

Гатаванне

Зварыць буракі да гатоўнасці, адварыць яйкі ўкрутую. Ачысціць буракі і яйкі. З агуркоў зняць скурку. Яйкі падзяліць на бялкі і жаўткі. Буракі, агуркі і бялкі пацерці на буйнай тарцы. Лук, кроп і пятрушку дробна пасекчы. Выкласці зеляніну (разам з цыбуляй) і жаўткі ў міску, прысыпаць соллю і добранька расцерці ўсё таўкачыкам. Усе інгрэдыенты змяшаць у вялікім рондалі, дадаць смятану, воцат, соль, цукар і ўсё добра размяшаць. Паступова ўліць ваду (пабольш). Дадаць соль і воцат, калі неабходна.

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Бацькава хата

Кіскевіч Мікалай

+375 (16) 312- 37-11

+375 (33) 608-96-44

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, г. Камянец, вул. Горкага, д. 29

Склад:

 

     бараніна,

     бульба,

     капуста,

     цыбуля,

     морква,

     салодкі перац,

     памідоры,

     зялёная цыбуля,

     кроп,

     таматавы соус,

     спецыі,

     смятана.

 

Гатаванне

Зварыць бараніну (40 хвілін).

Пачысціць бульбу, нарэзаць на дробныя кавалачкі, дадаць у булён і варыць да гатоўнасці. Пашаткаваць капусту і дадаць у булён.

На патэльні абсмажыць дробна нарэзаную цыбулю, дадаць моркву, салодкі перац, памідоры, зялёную цыбулю і кроп. У канцы дадаць таматавы соус і спецыі.

Гатовую сумесь адправіць у рондаль з булёнам.

Падаць на стол са смятанай.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Шэрая Шыйка

Маханькова Святлана

+375 (44) 717-52-86

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Магілёўская вобл., Магілёўскі р-н, в. Палыкавічы, вул. Цэнтральная, д. 72А