Склад:

     гусь,

     соль (2 ст. л.),

     чырвоны мелены перац (2 ст. л.),

     алей (2 ст. л.),

     невялікія яблыкі (5–6 шт.).

 

Гатаванне

Вытрыбушыць тушку, замачыць яе ў халоднай вадзе. Нацерці соллю, часнаком, чырвоным перцам і алеем, марынаваць не меней за суткі.

Унутр пакласці цэлыя невялікія хатнія яблыкі або палоўкі, зашыць брушка, пакласці ў рукаў для запякання і запякаць у разагрэтай духоўцы 2,5 гадзіны пры 180 °С.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Марчукова хата

Рудзевіч Франц

+375 (44) 752-48-11

rudevich.1992@mail.ru

Гродзенская вобл., Шчучынскі р-н, г. п. Страўнік, вул. 17 Верасня, д. 51