Склад:

     мяса (3 кг),

     сала (0,5 кг),

     часнок (6–7 зубчыкаў),

     соль,

     чорны і духмяны перац,

     гарчыца зернем,

     каляндра.

 

Гатаванне

Гэта рэцэпт прыгатавання каўбасы ў вяндлярні. 3 кг мяса і 0,5 кг сала. Паразаць невялікімі кубікамі. Дадаць у мяса 6–7 зубчыкаў часнаку, дробна пасечанага нажом, соль, чорны перац, духмяны молаты перац, гарчыцу ў зернях, каляндру гарошкам і ўсё старанна змешваць на працягу 10–15 хвілін. Пакінуць мяса на 2–3 гадзіны спець і напітвацца спецыямі. Пасля гэтага змешваць мяса яшчэ 5 хвілін і зрабіць каўбасы кольцамі. Пакінуць каўбасы на 12 гадзін у прахалодным месцы, пасля чаго пачынаем вэндзіць у вяндлярні. Для гэтага каўбасу наважыць на спецыяльныя палкі (дуб), змясіць у вяндлярню, закрыць вяндлярню тканінай і вэндзіць на павольным дыме 8–10 гадзін яблыневымі дровамі з невялікім даданнем ядлаўцовых галінак. Пасля гатавання каўбаса павінна адляжацца 10 гадзін.

Даўней дзядуля змяшчаў такім чынам прыгатаваную каўбасу ў цёмнае прахалоднае месца і на працягу доўгага часу можна было ласавацца каўбаскай. Сардэчна запрашаем у сядзібу на дэгустацыю вэнджанай каўбаскі!

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Рыбацкая Пульва

Крупта Валянціна

+375 (29) 150-95-55

rpulva@mail.ru

Магілёўская вобл., Быхаўскі р-н, в. Чычэвічы, вул. Набярэжная, д. 77