Склад:

     кабачок (1 шт.),

     бульба (2–3 шт.),

     морква (1 шт.),

     цыбуля (1 шт.),

     яйка (1 шт.),

     часнок, соль, перац – па смаку,

     мука – па смаку.

 

Гатаванне

Кабачок, пажадана яшчэ не жорсткі, абчысціць ад скуры, разрэзаць і выдаліць мякаць. Нацерці на буйной тарцы.

Бульбу, моркву і цыбулю нацерці на дробнай тарцы.

Усю нацёртую гародніну перамяшаць, дадаць яйка, соль, часнок, муку. Чым менш мукі, тым мякчэйшымі і лягчэйшымі будуць аладкі.

Цеста перамяшаць і пячы аладкі на алеі да залацістай скарынкі. Падаваць са смятанай або соусам з часнаку. Аладкі можна есці і гарачымі, і халоднымі.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Млынок
Грыбаў Георгій
+375 (29) 691-03-65
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Млыны, вул. Набярэжная, д. 32

Склад:

     кабачкі,

     яйкі,

     мука,

     соль,

     перац,

     алей,

     смятана (для падачы).

 

Гатаванне

Кабачок нацерці на буйной тарцы, адціснуць сок, змешаць з яйкам, соллю, перцам і дадаць муку. Аладкі абсмажыць з двух бакоў на патэльні з разагрэтым алеем. Падаваць са смятанай.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Хутар Ёдзішкі

Абрамава Таццяна

+375 (29) 870-44-18

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, хутар Ёдзішкі

 Склад:

 

     гарбуз (1 шт.),

     цытрына (1 шт.),

     мёд (1 ст. л.),

     цукар (1 ст. л.),

     тварог (200 г),

     смятана (200 г),

     разынкі (50 г),

     сліва (100 г),

     сушаныя журавіны або брусніцы (50 г).

Гатаванне

Вычышчаны гарбуз нарэзаць кубікамі і пакласці на бляху. Зверху нацерці замарожаную цытрыну разам з цэдрай. Пасыпаць цукрам, сушанымі або марожанамі брусніцамі або журавінамі, разынкамі, дадаць сушаную сліву. Можна выкласці некалькі слаёў. У смятану дадаць лыжку мёду, тварог, змяшаць і заліць гарбуз. Запякаць у духоўцы пры тэмпературы 180–200 °С на працягу 30–40 хвілін.

Смачна і ў гарачым, і ў халодным выглядзе. Да гарачай запяканкі можна падаць смятану.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Трусава нара

Петухоўская Карына

+375 (29) 397-07-06

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Мінская вобл., Менскі р-н, в. Ганалес, д. 10

 

 Склад:

 

     сушаныя белыя грыбы,

     цыбуля,

     мясны фарш,

     бульба,

     смятана,

     соль,

     перац.

Гатаванне

 

Сушаныя белыя грыбы замачыць, адварыць і здрабніць на мясасечцы. Дадаць абсмажаную цыбулю, мясны фарш, цёртую бульбу і смятану, соль і перац дадаць па смаку. З атрыманай масы сфармаваць катлеты, абкачаць у муцэ і абсмажыць на алеі.

Перад падачай катлеты пакласці ў рондальчык, і пратушыць.

 

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Юсціянава
Белазор Аляксей
+375 (29) 712-43-74
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Віцебская вобл., Верхнядзвінскі р-н, в. Юсціянава, вул. Ручаёвая, д. 5

Склад:

     невялікі качан капусты (1 шт.),

     морква (2 шт. буйныя),

     каўбасы (сардэлькі, вяндліна) (300 г),

     соль,

     перац,

     лаўровы ліст,

     зеляніна кропу, цыбулі,

     алей.

 

Гатаванне

Капусту дробна нашаткаваць. Моркву нацерці на тарцы. Каўбасу нарэзаць дробнымі кубікамі. Узяць рондаль з тоўстым дном або казан. На алеі трохі абсмажыць моркву, дадаць каўбасу, абсмажыць. Дадаць капусту, усё змяшаць, пасаліць, папярчыць.

Можна дадаць трохі вады. Тушыць каля гадзіны, пакуль капуста не стане мяккай і залацістай. У самым канцы дадаць 2–3 лаўровага ліста і дробна нарэзаную зеляніну кропу.

Перад падачай пасыпаць цыбуляй.

Дзе пакаштаваць

АграсядзібаКалі Ласка

Манкевіч Фадзей

+375 (29) 786-42-17

+375 (44) 464-56-65

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Гродзенская вобл., г. п. Карэлічы, вул. Кастрычніцкая, д. 39