Склад:

     бульба (12 шт.),

     яйка (1 шт.),

     грудзінка (300–400 г),

     цыбуліна (1 шт.),

     алей,

     соль,

     перац.

 

Гатаванне

Абабраную бульбу нацерці на дробнай тарцы, потым добра адціснуць вадкасць, дадаць яйка, соль. Затым дробна нарэзаць грудзінку, можна дадаць грыбы (калі хто любіць), цыбулю, усё абсмажыць напалову і ўліць у бульбяную масу. Добра ўсё вымешаць, уліць у форму (гліняная – лепш за ўсё) і паставіць у нагрэтую духоўку (200–220 °С) дзесьці на гадзіну, пакуль не зʼявіцца залацістая скарыначка.

 

Падаваць са смятанай і зелянінай.

 

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Над Нёманам

Салькоўская Аксана

+375 (29) 105-60-56

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Гродзенская вобл., Лідскі р-н, г. Бярозаўка, вул. Левабярэжная, д.

 

 

 

Склад:

     бульба,

     яйка,

     соль,

     фарш мясны / грыбны,

     смятана.

Гатаванне

 

Бульбу нацерці на буйной тарцы. У цеста дадаць яйка, пасаліць.

Фарш для начыння робіцца мясны або грыбны. Выкласць сумесь на разагрэтую патэльню, дадаць фарш і зверху пласт бульбянога цеста. Гатаваць у духоўцы.

Падаць са смятанай або соусам.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Запаведны востраў

Цвірко Аляксандр

+375 (29) 663-99-46
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Віцебская вобл., Глыбоцкі р-н, в. Шо, вул. Палявая, д. 17

Склад:

                   мяса,

                   бульба,

                   цыбуля,

                   морква,

                   балгарскі перац,

                   таматы,

                   раслінны алей,

                   спецыі, перац, соль (па гусце).

Гатаванне

Мяса парэзаць папярок валокнаў невялікімі кавалачкамі, адправіць у патэльню з добра разагрэтым раслінным алеем і абсмажыць да румянай скарыначкі.

Нарэзаць кружкамі моркву, цыбулю паўколамі, перац – тонкай саломкай, таматы дробнымі кавалачкамі.

Да мяса ў патэльню дадаць спачатку моркву (смажыць 5 хвілін), потым цыбулю (смажыць да залацістага колеру яшчэ 34 хвіліны, увесь час памешваючы), потым перац (смажыць 5 хвілін), апошнім – таматы, тушыць усё яшчэ 35 хвілін.

Каб прыгатаваць зажарку дадаць у патэльню нарэзаную невялікімі кубікамі або брусочкамі бульбу, паперчыць, пасаліць, заправіць усё спецыямі і зелянінай, абсмажыць 5 хвілін, затым заліць кіпенем і накрыць вечкам. Тушыць на сярэднім агні да гатоўнасці бульбы каля 30–40 хвілін пасля закіпання вады.

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Бацькава хата

Кіскевіч Мікалай

+375 (16) 312- 37-11

+375 (33) 608-96-44

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, г. Камянец, вул. Горкага, д. 29

Склад:

     бульба,

     сала.

 

Гатаванне

Каб пачаставацца гэтай стравай, неабходна адварыць бульбу ў мундзірах, ачысціць яе і падсмажыць на сале ў печы на адкрытым агні.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба “Жывая крыніца”

Юнчыц Інэса

+375 (44) 711-99-81

Гомельская вобл., Жыткавіцкі р-н, в. Боркі, пер. Прыпяцкі, д. 11

Склад:

     бульба,

     мука пшанiчная,

     топленае сала.

Гатаванне

 

Цёртую сырую бульбу цалкам адцадзіць. Скруціць шарыкі велічынёй з вішню, абкачаць у муцэ і абсмажыць у топленым сале.

Абсмажыць свіны бок з цыбуляй да гатовасці. Падаваць у глінянай патэльні, пасыпаўшы зелянінай.

 

Дзе пакаштаваць

 

Кавярня  Шляхецкая фарціна
+375 (16
) 251-09-87

+375 (29) 204-41-00
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Брэсцкая вобл., Брэсцкі р-н, в. Скокі, вул. Міра, д. 28/1