Печать
Категория: Стравы з бульбы
Просмотров: 917

Склад:

     бульба (10 шт.),

     мука (3–4 ст. л.),

     яйкі (1 шт.),

     соль,

     цыбуля.

 

Гатаванне

Здрабнім абабраную бульбу кухонным камбайнам ці на дробнай тарцы. Атрыманае бульбяное пюрэ адкінуць на марлю або шчыльную тканіну, каб сцёк бульбяны сок. Адціскаць так, каб сфармаваць цеста ў адзінае цэлае. Калі сцэджаны бульбяны сок адстаіцца, крухмал, гэтак жа дадаць да бульбы. У падрыхтаваную бульбу дадаць таксама муку, яйка, соль, крухмал.

Вымешваць. Зфарміраваць маленькія аднолькавыя шарыкі, каб яны зварыліся адначасова. Падрыхтаваныя шарыкі апусціць паштучна, апускаем паступова, каб пазбегнуць зліпання, у рондаль з крыху падсоленай вадой. Вада ўвесь час павінна кіпець. Варыць страву пры умераным кіпенні да гатовасці прыкладна 20 хвілін.

Пакуль клёцкі варацца, трэба начысціць і наразаць цыбулю. Звараныя клёцкі, перакласці ў патэльню, туды ж задаць цыбулю. Усе разам абсмажыць да гатоўнасці цыбулі.

 

Дзе пакашатаваць

 

Аграсядзіба На Зарэчнай вуліцы

Палікарпук Ала
+375 (29) 793-31-91
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8