Склад:

     бульба (2 кг),

     карп (900 г) (падыходзіць любая азёрная або рачная, але не марская),

     каўбаскі па-вясковаму (8–12, у залежнасці ад колькасці людзей),

     алей (150 г),

     перац,

     соль,

     молатыя спецыі, сухі кроп і кінза.

 

Гатаванне

На добра змазаную алеем бляху выкласці па цэнтры добра падсоленага і нацёртага спецыямі карпа. Астатняе месца закласці пасоленай, запраўленай спецыямі, нарэзанай на 4–6 частак бульбай. Пагрузіць у бульбу па краях каўбаскі (каб не высахлі пры выпяканні). Запякаць у смажыльнай шафе 50–60 хвілін. Гатовую страву пасыпаць кропам.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Закінуты рай

Масло Аляксандр, Масло Таццяна

+375 (23) 539-23-16

+375 (29) 687-71-92

+375 (29) 328-40-25

Гомельская вобл., Жыткавіцкі р-н, в. Сяменча, пас. Чырвоны бор