Склад:

     мука пшанічная (4 шклянкі),

     яйка (1 шт.),

     соль (½ ч. л.),

     кляновы / бярозавы сок (1 шклянка),

     жытні пяршак (30 г),

     мёд (2 ч. л.),

     растопленае сметанковае масла (3 ст. л.),

     кмен цёрты (1 ст. л.),

     адціснуты тварог (½ шклянкі).

Гатаванне

Змяшаць муку, яйка, соль, кляновы сок, як няма – можна бярозавы, да соку дадаць пяршак і мёд, масла, лепш хатняга вырабу, церты кмен, тварог. Усё старанна змяшаць. Цеста павінна быць тугім. Раскочаць цеста таўкачом на таўшчыню 8–10 мм. Расцягнуць па памеры формы і моцна прыціснуць да формы перніка. Выкласць пернікі на бляху і запекчы ў духоўцы каля 40 хвілін пры 180 °С.

Пры адсутнасці формы раскачанае цеста наразаць ромбамі, зверху пратыкаць відэльцам і запекчы звычайна.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Хутар Дудара
Лось Аляксандр
+375 (29) 662-38-33
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Цішкаўшчына, д. 26

 Склад:

     пшанічная мука (каля 2 кг),

     малако хатняе натуральнае (1 л),

     дрожджы (50 г),

     маргарын (125 г),

     соль (0,5 ч. л.),

     цукар (1 шклянка),

     разынкі (200–300 г),

     алей (100–150 г),

     ванілін (1 пачка),

     адно яйка для змазкі, цынамон або цукар.

 

Гатаванне

 

У муцэ зрабіць паглыбленне і ўліць туды разведзеныя ў цёплым малацэ дрожджы, размяшаць з мукой да смятанападобнай масы і даць падысці рошчыне. Затым растапіць маргарын у пакінутым малацэ і гарачым (каб вытрымлівалі рукі) уліць у рошчыну, дадаць соль, цукар, ванілін, разынкі і вымешваць цеста. Муку не дадаваць, а каб цеста адставала ад рук, змазваць іх алеем. Цеста павінна быць цёплым, не вельмі крутым, тады пірагі будуць пышнымі. Паставіць вымешанае цеста ў цёплае месца і даць падысці 2 разы.

Бляху вышмараваць алеем. З цеста выплесці косы, зрабіць рулеты або начыніць яблыкамі і выкласці на бляху. Змазаць узбітым яйкам, пасыпаць цукрам і макам і паставіць выпякацца. Час выпечкі залежыць ад духоўкі або печы. Калі цэнтр пачынае прыгараць, а бакі яшчэ белыя, трэба пакласці лісцік фальгі на цёмнае месца і працягваць выпякаць да раўнамерна прапечанай скарыначкі.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба На Зарэчнай вуліцы

Палікарпук Ала

+375 (29) 793-31-91

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8

Склад:

     маргарын (1 пачак),

     мука (3 шклянкі),

     цукар (2 шклянкі),

     пякарскі парашок (5 г);

 

начынне:

     грушы (5 шт.),

     цукар (1 шклянка),

     масла сметанковае (50 г),

     крухмал (2 ч. л.).

 

Гатаванне

Маргарын нацерці на буйнай тарцы, дадаць муку, пякарскі парашок і цукар. Атрымліваецца рассыпістая маса.

Растапіць масла на патэльні, дадаць кавалачкі грушы, цукар. Давесці да гатоўнасці. Калі цукар распусціцца і грушы стануць мяккімі, дадаць крухмал. Змяшаць.

У форму для выпечкі дадаць большую частку цеста (рассыпістай масы). На гэтую аснову размеркаваць усё начынне, папярэдне астудзіўшы яго, і астатнюю частку рассыпістай масы (цеста) размеркаваць невялікім слоем.

Форму змясціць у папярэдне нагрэтую да 170 °С духоўку на 35 хвілін.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Ганка

Ганец Анатоль

+375 (29) 676-63-03

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Эпімахі, д. 20

Склад:

 

     малако (1 шклянка),

     яйкі (3 шт.),

     яечныя бялкі (5–6 шт.),

     сметанковае масла (100 г),

     мука (200 г),

     цэдра цытрыны,

     цукар (каля 2 шклянак),

     разынкі (200–300 г),

     грэцкія арэхі,

     курага,

     мак (100 г).

Гатаванне

 

Шклянка малака, дрожджы, 3 яйкі, 100 г сметанковага масла, 200 г мукі ўзбіць міксерам, дадаць цэдру 1 цытрыны і цукар. Цеста пакінуць на суткі ў халадзільнік. Дастаць з халадзільніка і праз паўгадзіны дадаць яшчэ столькі мукі, колькі возьме цеста.

Начынне: узбіць 5–6 бялкоў з 2 шклянкамі цукру, дадаць 200–300 г разынак, грэцкіх арэхаў, курагі, 100 г маку. Частку цеста раскачаць у тонкі блін, пакласці начынне і скруціць рулецік, разрэзаць яго на аднолькавыя часткі і паставіць вертыкальна ў духоўку на 1 гадзіну (выпякаць пры тэмпературы 150–180 °С).

Дастаць з духоўкі, астудзіць і падаць да стала. Лічыцца святочнай стравай.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Палянка

Рудак Наталля

+375 (29) 514-92-99

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Віцебская вобл., Глыбоцкі р-н, в. Сапеліна, вул. Азёрная, д. 15

 

 

 Склад:

     дрожджы прэсаваныя (50 г),

     малако (1 шклянка),

     цукар (залежыць ад начыння),

     соль (кававая лыжка),

     алей (5 ст. л.),

     мука (як на цеста для аладак),

     начынне па смаку.

 

Гатаванне

Замясіць цеста. На першую палову накласці начынне адзін побач аднаго, нешта накшталт шахматнай дошкі. Зверху ўліць астатковае цеста.

Змясціць у духоўку на 30–35 хвілін пры тэмпературы 180–200 °С

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Востраў

Савіцкі Аляксандр

+375 (29) 749-27-10

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Магілёўская вобл., Магілёўскі р-н, в. Дабрасневічы, вул. Азёрная, д. 3