Склад:

     мука пшанічная (4 шклянкі),

     яйка (1 шт.),

     соль (½ ч. л.),

     кляновы / бярозавы сок (1 шклянка),

     жытні пяршак (30 г),

     мёд (2 ч. л.),

     растопленае сметанковае масла (3 ст. л.),

     кмен цёрты (1 ст. л.),

     адціснуты тварог (½ шклянкі).

Гатаванне

Змяшаць муку, яйка, соль, кляновы сок, як няма – можна бярозавы, да соку дадаць пяршак і мёд, масла, лепш хатняга вырабу, церты кмен, тварог. Усё старанна змяшаць. Цеста павінна быць тугім. Раскочаць цеста таўкачом на таўшчыню 8–10 мм. Расцягнуць па памеры формы і моцна прыціснуць да формы перніка. Выкласць пернікі на бляху і запекчы ў духоўцы каля 40 хвілін пры 180 °С.

Пры адсутнасці формы раскачанае цеста наразаць ромбамі, зверху пратыкаць відэльцам і запекчы звычайна.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Хутар Дудара
Лось Аляксандр
+375 (29) 662-38-33
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Цішкаўшчына, д. 26