Склад:

     малако (3,2 л),

     маргарын (1 пачак),

     масла сметанковае (½ пачка),

     соль,

     цукар,

     мука (3 кг),

     яйкі (5 шт.),

     маянэз (1 пачка).

 

Гатаванне

3 л свежага малака давесці да кіпення, але не кіпяціць, дадаць 1 пачак маргарыну і паўпачкі сметанковага масла, добрую жменю солі, каля 900 г цукру, усё добра змяшаць, даць астыць. Дадаць 300 г дрожджаў і пачынаць рашчыняць – прасеяць 3 кг мукі, накрыць, каб падышло. Падпарыць 200 г малака, узбіць 5 яек, дадаць 200 г цукру. Дадаць 1 пачак маянэзу. Мясіць добра і хутка, папярэдне намачыўшы рукі алеем. Пакінуць, каб падышло. Пакласці на бляху. Выпякаць у печы 40–60 хвілін у залежнасці ад памеру.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Мотальская Венецыя

Стасевіч Ірына

+375 (29) 313-41-70

+375 (29) 625-83-22

anix_sania_motol@mail.ru

Брэсцкая вобл., Іванаўскі р-н, в. Моталь, вул. Рачная, д. 29