Склад:

     спелыя ягады ядлаўцу (1 кг),

     дрожджы (30 г),

     мёд (1–2 шклянкі),

     вада (10 л).

 

Гатаванне

У ступцы ягады ядлаўцу здрабніць драўляным песцікам, заліць вадой, давесці да кіпення. Кіпяцяць 30 хвілін. Адвар працадзіць і зліць у рондаль. Крыху адвару адліць і развесці ў ім дрожджы. У рондаль дадць мёд і разведзеныя дрожджы. Накрыць яе марляй і пакінуць для браджэння на 10–12 гадзін, пасля чаго квас разліць у бутэлькі, закаркаваўшы іх. Захоўваюць на холадзе.

Дзе пакаштаваць

Фальварак У Рыся

Казюк Яніна

+375 (29) 882-95-45

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Гродзенская вобл., Свіслацкі р-н, в. Карэвічы, д. 16