Склад:

 

     кіпрэй,

     святаяннік,

     чабор,

     мята,

     шыпшына.

 

Гатаванне

 

На адзін кубачак гарбаты спатрэбіцца: адна чайная лыжка кіпрэю, менш за паўлыжачкі святаянніку, столькі ж чабору, зусім крыху мяты (каб не перабівала смак і каб дадаць духмянага водару), а таксама дзве альбо тры сушаныя ягады шыпшыны (іх трэба разрэзаць нажом на палавінкі, альбо раструшчыць). Усё гэта заліць кіпенем і даць настаяцца 5 хвілін.

Робіцца такая гарбата абавязкова з крынічнай вады і падаецца з лазенкаўскімі фірмовымі блінамі з ляснымі арэхамі і мёдам.

 

Дзе пакаштаваць

 

Фальварак Лазенкі
Кулягін Сяргей
+375 (29) 687-76-57
sobkorsk@mail.ru
Магілёўская вобл., Магілёўскі р-н, в. Навасёлкі, д.
3