Склад:

           святаяннік,

           мацярдушка,

           чорная парэчка,

           суніцы,

           маліны,

           рабіна чырвоная і інш.

 

Гатаванне

 

Сумесь траў змясціць у імбрычак для заварвання, заліць варам, настаяць 20–30 хвілін. Піць з мёдам ці варэннем.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Хорань

Хорань Алла

+375 (21) 595-47-81

+375 (29) 599-92-66

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Віцебская вобл., Расонскі р-н, в. Клясціцы, вул. Горная, д. 1

Склад:

     лісце малін,

     лісце трускалкі,

     лісце парэчкі,

     лісце вішні,

     мята,

     меліса,

     чабор,

     ліпа,

     кветкі язміну,

     мацярдушка.

 

Гатаванне

2/3 гарбаты складае лісце маліны, трускалкі, парэчкі і вішні (у лісці змяшчаюцца тыя ж вітаміны, што і ў ягадах), 1/3 – духмяныя зёлкі (мята, меліса, чабор, ліпа, кветкі язміну, мацярдушка).

Можна дадаць па 1 сталовай лыжке апельсінавай цэдры і сушаных яблыкаў (дробна парэзаць).

Для колеру можна дадаць на 1 лыжку гарбаты 0,5 чайнай лыжкі чорнай ліставой гарбаты.

Заварваць 2 разы.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба На Зарэчнай вуліцы

Палікарпук Ала

+375 (29) 793-31-91

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8

Склад:

     маладыя парасткі яліны.

Гатаванне

Да канца траўня збіраюць з елак маладыя парасткі. Іх неабходна высушыць у цёмным, добра праветрываемым памяшканні. Потым іх дадаць у гарбату, каб палепшыць смакавыя якасці і як крыніцу вялікай колькасці вітаміна С.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Польскі маёнтак

Ісаева Таццяна

+375 (16) 315-66-50

+375 (29) 829-20-13

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Белая, д. 13 

Склад:

     кветкі ліпы, календулы, рамонка;

     ліст яблыні, грушы, вішні, рабіны чарнаплоднай;

     плод шыпшынніка, рабіны чырвонай;

     трава і ліст скрыпня, чабора, мяты перачнай, ісопу,

     трава і кветкі мацярдушкі.

 

Гатаванне

Змяшаць па 2 сталовыя лыжкі кожнай расліны. У імбрычак абʼёмам 500 мл, дадаць 3 сталовыя лыжкі травяной гарбаты, заліць вадой, даведзенай да кіпення, настойваць 10 хвілін.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Лясная

Землянік Наталля

+375 (29) 653-16-03

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Белая, д. 3/1

Склад:

     сушаны чабор,

     святаяннік,

     ліпавы цвет.

 

Гатаванне

Прыгатаваць травяную сумесь з засушаных чабора, святаянніка (трошку) і ліпавага цвету ў закіпеўшай на казане чыстай вадзе са студні. Закрыць казан вечкам і даць гарбаце настаяцца хвілін дзесяць. Пасля гэтага ажэніць травы, пастукаўшы чарпаком у вогнішчы, каб яны апусціліся на дно казана.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Млынок
Грыбаў Георгій
+375 (29) 691-03-65
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Млыны, вул. Набярэжная, д. 32