Склад:

     яйкі (1 шт.),

     мука (1,5 шклянкі),

     гарачая вада або малако (1 л),

     смятана (0,5 л),

     цукар (1 шклянка),

     сода,

     соль.

 

Гатаванне

 

1 яйка разбіць у міску, дадаць трошку соды, 1 чайную лыжку солі, 0,5 л малака. Узбіць венцам, дадаць муку (1,5 шклянкі) да атрымання густой смятанападобнай масы. Працягваючы ўзбіваць, павольна ўліць 0,5 л гарачай вады (70–80 °С) або малака, каб цеста не заварылася.

Змешваць 0,5 л густой смятаны і 1 шклянку цукру.

Наліць цеста на патэльню тонкім пластом, запекчы з двух бакоў. Бліны павінны атрымлівацца тонкія, акуратныя, усе ў дзірачках.

Гарачыя бліны змазаць: на кожны блін 1 сталовая лыжка смятаны з цукрам, Скласці 2 разы, пакласці ў глыбокі посуд, накрываць вечкам, каб прапіталіся.

З такой колькасці цеста атрымліваецца каля 30 бліноў.

 

Дзе пакаштаваць

 

Аграсядзіба Кролава хата

Крол Аляксандр

+375 (21) 593-57-10

+375 (29) 392-57-10

+375 (29) 927-55-76

+375 (29) 155-45-85

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Віцебская вобл., Расонскі р-н, в. Заборʼе, вул. Інтэрнацыянальная, д. 33