Склад:

     мука жытняя,

     мука пшанічная (200 г),

     вада цёплая (200 г),

     бульба (2 шт.).

 

Гатаванне

Да прасеянай жытняй мукі (каля паловы літровага слоіка), дадаць 200 г цёплай вады, добра размешаць. Перамясціць атрыманую сумесь у гліняную міску і паставіць у цёплае месца на 2 дні. Калі цеста падымецца, трэба дадаць 2 невялікія нацёртыя бульбіны і 200 г пшанічнай мукі. Калі цеста зноў паднімецца, можна выпякаць бліны. Для выпечкі выкарыстоўваецца чыгунная патэльня, размытая салам, цеста пакрывае ўвесь дыяметр патэльні. Падаецца да стала са скваркамі і салам.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Мотальская Венецыя

Стасевіч Ірына

+375 (29) 313-41-70

+375 (29) 625-83-22

anix_sania_motol@mail.ru

Брэсцкая вобл., Іванаўскі р-н, в. Моталь, вул. Рачная, д. 29