Печать
Категория: Бліны
Просмотров: 719

 

 Склад:

 

для верашчакі:

     каўбаскі белыя (4 шт.),

     бекон (150 г),

     цыбуля (100 г),

     мука (50 г),

     піва (0,5 л),

     спецыі (кмен, лаўровы ліст, перац чорны гарошак), соль (па смаку);

 

для грачаных бліноў:

     мука грачаная (150–200 г),

     мука пшанічная (50 г),

     яйкі (2 шт.),

     малако, соль і цукар (па смаку)

     алей для смажання. 

Гатаванне

 

Цыбулю нарэзаць дробнымі кубікамі і абсмажваць да залацістага колеру. Дадаць на патэльню нарэзаны саломкай бекон, працягваючы абсмажваць.

Тым часам каўбаскі адварыць у вадзе з півам і спецыямі, нарэзаць. У працэджаны булён дадаць лук і бекон, кружкі каўбасак.

На сухой патэльні абсмажыць муку да крэмавага колеру, астудзіць і развесці пакінутым булёнам або вадой да аднароднай кансістэнцыі. Гэтую сумесь тонкім струменьчыкам, увесь час памешваючы, уліць у верашчаку з каўбаскамі і потым на павольным агні давесці да загусцення.

 

Гісторыя рэцэпту

 

У кухні Вялікага Княства Літоўскага верашчака была вядомая з сярэдзіны XVIII стагоддзя як адзін з варыянтаў мачанкі –мясной падліўкі, у якую мачалі бліны. Аўтар рэцэпту – каралеўскі кухмістр Верашчака.

 

Дзе пакаштаваць

 

АграсядзібаНа Зарэчнай вуліцы

Палікарпук Ала

+375 (29) 793-31-91

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

Брэсцкая вобл., Кобрынскі р-н, в. Пяскі-1, вул. Зарэчная, д. 8