У аграгарадку Дварэц Лунінецкага раёна ў чарговы раз праходзіць фэст клубніцы Лунінецкія клубніцыДварэц нездарма называюць клубнічнай сталіцай Беларусі. Зараз тут наступіў пік сезону збору салодкіх ягад. Вядома, яны стануць галоўным атрыбутам і ўпрыгожваннем свята.

У Дварцы кожны жадаючы зможа наведаць самы сапраўдны «Клубнічны парад», пабываць на паказе тэатра моды, убачыць яркія выступленні калектываў мастацкай самадзейнасці з розных куткоў Палесся. Кулінарныя майстры прыгатавалі з клубніцы мноства страў.

На фестывалі працуюць шматлікія пляцоўкі-паляны, на кожнай з якіх можна пазнаёміцца з узорамі мастацка-прыкладнай творчасці, паспрабаваць кулінарныя шэдэўры з клубніцы і яшчэ шмат цікавага!

Праграму фестываля можна паглядзець тут.

 

З 5 лютага па 1 сакавіка ў г. Мінску пад эгідай кулінарнай школы "Le Gourmet" - жывая тэхніка і кухня прайшоў першы беларускі фестываль страў сярод кулінараў-аматараў «Гурмэ дома». Фестываль ацэньваўся прафесійным кулінарным журы пад старшынствам вядомых кухароў, запрашаемых з усяго свету.

Прызавы фонд уключае: міжнароднае прызнанне ў форме знака "Кухарскі каўпак Le Gourmet Home", які стане галоўным сімвалам міжнароднага фестывалю-конкурсу кулінараў-аматараў і квіткі на майстар-класы (коштам больш за 4000 еўра) шэф-кухароў, адзначаных зоркай чырвонага гіда Мішлен.

Больш падрабязна можна прачытаць тут.

 

 

 

З 13 лютага да 8 сакавіка нямецкі піўны скляпок прапануе сваім гасцям атрымаць асалоду ад знатных шніцэляў.

Шніцэль - гэта мясная выразка. Для яго падрыхтоўкі выкарыстоўваецца тонкі пласт мяса, які паніруецца і абсмажваецца ў вялікай колькасці алею. Па старажытнай легендзе, рымскі імператар, які часцяком трапезнічаў мяснымі стравамі, загадаў свайму кухару загарнуць адбіўныя ў золатыя лісты. Смак мяса здаўся яму занадта жарсткават. Кухар не разгубіўся і падрыхтаваў смачную замену - залацістую паніроўку. Густ мяккага і адборнага мяса ў залацістай паніроўцы ўслаўляюць нацыянальную страву Аўстрыі і Германіі.

Амаль цэлы месяц у фестывальным меню нямецкага скляпка BierKeller (БирКеллер) можна паспрабаваць розныя варыянты шніцэлю і нямецкага піва, атрымліваючы асалоду ад фестывальнай атмасферы.

Матэрыалы належаць сайту http://vsemenu.by/.