У сталіцы 18-19 сакавіка пройдзе Трэці чайны чэмпіянат Беларусі Tea Masters Cup 2017. Арганізатар мерапрыемства Студыя гарбаты Алены Вялічка запрашае чайных майстроў, бармэнаў, работнікаў кафэ і рэстаранаў, крам, дзе можна купіць гарбату, і проста аматараў гарбаты праявіць сваё майстэрства ў падрыхтоўцы самага старажытнага напою на зямлі. Галоўны прыз - паездка на міжнародны чэмпіянат гарбаты ў В'етнам.

У гэтым годзе спаборніцтвы будуць праходзіць у чатырох намінацыях, а не ў трох як было раней. Новаўвядзенне чэмпіянату - гарбатная міксалогія. Катэгорыі "Майстэрства заварвання гарбаты", "Майстэрства гарбатнай кампазіцыі" і "Майстэрства дэгустацыі гарбаты" засталіся, хоць правілы іх правядзення змяніліся. Кожны дзень будуць выступы па дзвюх намінацыях.

Больш падрабязна чытаце тут.

Усе матэрыалы належаць http://vsemenu.by

У Слаўгарадзе 30 красавіка пройдзе VI Гастранамічны фестываль "Гаспадарчы сыр". 

Цэнтральнай падзеяй кулінарнага свята стане па традыцыі кірмаш-продаж хатніх сыроў з дэгустацыямі, майстар-класамі і розыгрышамі. Прадукцыя рамеснікаў і іх майстар-класы чакаюць гасцей на "Вуліцы майстроў", прыемна пацешыць і пляцоўка аграэкатурыстычны вёскі сваімі пачастункамі, сувенірнай прадукцыяй, катаннем на конях і знаёмствам з хатнімі жывёламі. Яшчэ адной адметнасцю свята стане забаўляльная праграма з дыскатэкай на кемпінг-пляцоўцы аграсядзібы "Забава" у в. Аляксандраўка.

Напярэдадні ж кулінарнага свята, 29 красавіка, у Слаўгарад на турыстычную кірмаш запросяць прадстаўнікоў беларускіх тураператараў, якія спецыялізуюцца на ўнутраным турызме. Ім раскажуць аб турыстычных магчымасцях і патэнцыяле Слаўгарадскага раёна, прэзентуюць аўтобусны тур "Ад Прупоя да Слаўгарада" з наведваннем помніка прыроды рэспубліканскага значэння Блакітная крыніца, мемарыяльнага комплексу ў д.Лесная, Замкавай гары ў Слаўгарадзе і іншых аб'ектаў. А 30 красавіка госці з розных рэгіёнаў краіны прымуць удзел у фестывалі "Гаспадарчы сыр".

Больш падрабязна можна прачытаць тут. 

У аграгарадку Дварэц Лунінецкага раёна ў чарговы раз праходзіць фэст клубніцы Лунінецкія клубніцыДварэц нездарма называюць клубнічнай сталіцай Беларусі. Зараз тут наступіў пік сезону збору салодкіх ягад. Вядома, яны стануць галоўным атрыбутам і ўпрыгожваннем свята.

У Дварцы кожны жадаючы зможа наведаць самы сапраўдны «Клубнічны парад», пабываць на паказе тэатра моды, убачыць яркія выступленні калектываў мастацкай самадзейнасці з розных куткоў Палесся. Кулінарныя майстры прыгатавалі з клубніцы мноства страў.

На фестывалі працуюць шматлікія пляцоўкі-паляны, на кожнай з якіх можна пазнаёміцца з узорамі мастацка-прыкладнай творчасці, паспрабаваць кулінарныя шэдэўры з клубніцы і яшчэ шмат цікавага!

Праграму фестываля можна паглядзець тут.

 

17 і 18 чэрвеня у парке "Dreamland" пройдзе фестываль вулічнай ежы. Арганізатары «Vulitsa Ezha» абяцаюць сабраць толькі на фудкорт больш за 50 умельцаў вулічнай ежы. Таксама ў кулінарнай зоне «Хатняя кухня Maggi» шэфы мінскіх устаноў і блогеры навучаць, як зрабіць хатнюю кухню вясёлай. Для мам з дзецьмі, каб не стваралі кіламетровыя чэргі, будзе арганізавана гульнятэка «Мамслёт».

На фестывалі вас дакладна чакае шмат узбекскага плову, бургеры, шаурма, свежых вустрыц і ракаў, сангрыі, разліўнога піва, кава, для рэлаксу - зона з кальянаў, кінатэатр на прыродзе, якая пампуе музыка і стромкія эвенты.

Падрабязней можна прачытаць тут. 

 

 

З 5 лютага па 1 сакавіка ў г. Мінску пад эгідай кулінарнай школы "Le Gourmet" - жывая тэхніка і кухня прайшоў першы беларускі фестываль страў сярод кулінараў-аматараў «Гурмэ дома». Фестываль ацэньваўся прафесійным кулінарным журы пад старшынствам вядомых кухароў, запрашаемых з усяго свету.

Прызавы фонд уключае: міжнароднае прызнанне ў форме знака "Кухарскі каўпак Le Gourmet Home", які стане галоўным сімвалам міжнароднага фестывалю-конкурсу кулінараў-аматараў і квіткі на майстар-класы (коштам больш за 4000 еўра) шэф-кухароў, адзначаных зоркай чырвонага гіда Мішлен.

Больш падрабязна можна прачытаць тут.