19 жніўня - Спасаўка-ласаўка

Паспрабаваць яблыкі, мёд, хлеб, стравы нацыянальнай беларускай кухні і асвяціць садавіну і гародніну можна на святочным мерапрыемстве "Спасаўка-ласаўка". Так у народзе называюць Успенскі пост (Спас), які пачынаецца з 14 жніўня. У гэты дзень наведвальнікі змогуць пазнаёміцца з традыцыйнымі абрадамі, якія былі характэрныя для гэтых дзён.

Месца правядзення: Беларускі дзяржаўны музей народнай архітэктуры і побыту, Мінскі р-н, в. Азярцо

28 ліпеня ў парку Міра з 12:00 да 23:00 кампанія «Савушкін прадукт» пры падтрымцы Брэсцкага гарадскога выканаўчага камітэта прэзентуе самае яркае свята цяперашняга лета: штогадовы малочны фестываль!

У праграме:

- мноства пазнавальных інтэрактыўных пляцовак для дзяцей і дарослых;

- разнастайныя кафэ, а таксама зоны актыўнага і спакойнага адпачынку;

- займальныя майстар-класы на любы густ;

- гала-канцэрт з удзелам спецыяльнага госця - гурта «Без білета»;

- у завяршэнні - фантастычны феерверк.

Уваход – вольны.

Матэрыялы ўзяты з сайта Relax.by

23 ліпеня БаскінРоббінс чакае дзетак і іх бацькоў у Дыназаўрыі!

Будзьце гатовыя спрабаваць смачнае марожанае ад БаскинРоббинс, прыняць удзел у майстар-класе па падрыхтоўцы малочных кактэйляў. На свяце ўсіх гасцей чакае неверагоднае шарыкавае шоў. Гэта будзе сапраўдная паветраная феерыя з гульнямі, танцамі і мноствам паветраных шароў. І, вядома, выпрабуйце поспех у бяспройгрышнай латарэі.

Матэрыял належыць сайту relax.by

Школа бармэнаў «Splash & Dash» зараз гатовая пацешыць і аматараў безалкагольных напояў.

21 ліпеня а 10 гадзіне тут прапануюць пачаць дзень з духмянай кубачкі ... гарбаты!

Вас чакае 4-х гадзінны «гарбатны лікбез» і дэгустацыя 6 гатункаў, лекцыя ад выкладчыка Яўгена Коктыша, які навучыць вас разбірацца ў гатунках гэтага чароўнага напою, пагрузіць вас у гісторыю, развее ўсе міфы і дапаможа выбраць сваю гарбату.

Даведацца пра семінар можна тут

Матэрыял належыць сайту relax.by

 

11 ліпеня мінскі музей марожанага "Белы Полюс" далучыўся да міжнароднага святкавання  сусветнага дня шакаладу. Каля сотні гасцей сталі ўдзельнікамі шакаладнага пленэра, на якім стварылі ядомую карціну з шакаладу і навучыліся гатаваць хатняе марожанае.

Аматары дэсертаў прыйшлі ў музей для таго, каб паглядзець, як створаць шакаладную карціну. Такім незвычайным спосабам музей марожанага «Белы Полюс» вырашыў адзначыць Сусветны дзень шакаладу. Свята было афіцыйна зацверджана ў Францыі яшчэ 22 гады таму і з таго часу традыцыя ладзіць шакаладны баль у гэты дзень распаўсюдзілася па ўсім свеце. Мастак-кандытар прама на вачах у наведвальнікаў распісаў шакаладнае палатно памерам метр на метр ядомымі фарбамі, а галоўнай тэмай арт-аб'екта сталі белыя мядзведзі, паўночнае ззянне і снежныя гурбы. 

Экспанат у музеі марожанага «Белы Полюс» быў выстаўлены толькі на адзін вечар. Адразу пасля таго, як шакалад застыў, ядомую карціну раскалолі на кавалачкі і раздалі гасцям свята.

Матэрыалы ўзяты з сайта oede.by