23 ліпеня БаскінРоббінс чакае дзетак і іх бацькоў у Дыназаўрыі!

Будзьце гатовыя спрабаваць смачнае марожанае ад БаскинРоббинс, прыняць удзел у майстар-класе па падрыхтоўцы малочных кактэйляў. На свяце ўсіх гасцей чакае неверагоднае шарыкавае шоў. Гэта будзе сапраўдная паветраная феерыя з гульнямі, танцамі і мноствам паветраных шароў. І, вядома, выпрабуйце поспех у бяспройгрышнай латарэі.

Матэрыял належыць сайту relax.by

11 ліпеня мінскі музей марожанага "Белы Полюс" далучыўся да міжнароднага святкавання  сусветнага дня шакаладу. Каля сотні гасцей сталі ўдзельнікамі шакаладнага пленэра, на якім стварылі ядомую карціну з шакаладу і навучыліся гатаваць хатняе марожанае.

Аматары дэсертаў прыйшлі ў музей для таго, каб паглядзець, як створаць шакаладную карціну. Такім незвычайным спосабам музей марожанага «Белы Полюс» вырашыў адзначыць Сусветны дзень шакаладу. Свята было афіцыйна зацверджана ў Францыі яшчэ 22 гады таму і з таго часу традыцыя ладзіць шакаладны баль у гэты дзень распаўсюдзілася па ўсім свеце. Мастак-кандытар прама на вачах у наведвальнікаў распісаў шакаладнае палатно памерам метр на метр ядомымі фарбамі, а галоўнай тэмай арт-аб'екта сталі белыя мядзведзі, паўночнае ззянне і снежныя гурбы. 

Экспанат у музеі марожанага «Белы Полюс» быў выстаўлены толькі на адзін вечар. Адразу пасля таго, як шакалад застыў, ядомую карціну раскалолі на кавалачкі і раздалі гасцям свята.

Матэрыалы ўзяты з сайта oede.by

15 ліпеня адбудзецца "Кулінарны фестываль" у эка-рэстаране "Раздолле".

Парася на ражне, плоў з маладога ягня, забавы з Панам Маршалкам, сярэднявечныя танцы. З 12.00 працуе Дзіцячая пляцоўка і аніматар. Увечары жывы вакал і дыскатэка пад адкрытым небам.

Падрабязней пра фестываль можна даведацца тут.

Кулінарнае падарожжа ў Гродна гурманаў з мінскага LeGourmet club пачалося з “Мядовага шляху” ў Парэччы і скончылася дэгустацыяй самагонкі ў Каробчыцах. За два дні ў горадзе, 1 і 2 ліпеня, сталічныя кулінары наведалі “Кубу”, “Несцерку”, “Кронан”, “Просто кофе” і “Замак Зеваны”. Мэтай падарожжа было знайсці цікавыя і смачныя месцы за межамі Мінска і распавесці пра магчымасці кулінарных падарожжаў па краіне.

Пошуку натхнёных ежай асобаў і была прысвечана першая паезка Ле Гурмэ ў рэгіёны. Гродна мінскія гурманы выбралі, як “самы прасунуты і набліжаны да Еўропы беларускі горад”.

У кампаніі, што наведала Гродна, былі прафесійныя кухары, кіраўнікі ўстановаў харчавання, дамашнія кулінары-аматары, блогеры і фуд-фатографы. 

Прачытаць усё можна тут.

Матэрыал узят з парталу hrodna.life

           

Гастранамічны фестываль «Гарадская Ежа» сумесна правядуць Цэнтр моды і прыгажосці Хрустальная німфа і адміністрацыя Цэнтральнага раёна горада 30 ліпеня.

Мерапрыемства пройдзе ў самым цэнтры горада - у скверы ля фантана паміж Гомельскім цырку і плошчай Паўстання. Ежу будуць рыхтаваць кухары вядомых рэстаранаў і кафэ горада на вачах гасцей фестывалю. У мерапрыемстве прымуць удзел многія ўпадабаныя гамяльчанам установы.

Паводле задумы арганізатараў пляцоўка фестывалю будзе падзелена на некалькі функцыянальных зон. На адной з іх размесцяцца ўдзельнікі гастрофеста (фуд корт). Мерапрыемства будзе суправаджацца кулінарнымі майстар-класамі ад шэф-повараў. Будзе працаваць выстава-продаж рамесных вырабаў, дызайнерскага адзення і аксесуараў. 

Ўсіх жадаючых пазнаёміцца з выдатнай вулічнай ежай чакаюць 30 ліпеня 12.00-22.00.

Матэрыялы ўзяты з сайта http://newsgomel.by