Да нас вяртаецца GASRTROFEST! Новая тэма – вулічная ежа. Фестываль для аматараў вулічнай ежы пачнецца 1 жніўня і працягнецца да 16 жніўня. На працягу гэтага часу можна трапіць у любую ўстанову-удзельніка, каб атрымаць асалоду ад прывабнай прапановы ўсяго за 7 рублёў. 

     

 

Чым, акрамя дранікаў, чаркі і скваркі, можа пахваліцца беларуская кухня? Што такое «каплун», «старка» і «крупнік»? Чаму беларусы не любілі тых, хто мала есць, і для чаго праводзіўся рытуал «прынука»? Спецыяльна для скептычна настроеных у адносінах да беларускай кухні - вялікая размова з гісторыкам - даследчыкам традыцыйных літвінскіх страў, Алесем Белым.

Алесь Белы, доктар гістарычных навук, культуролаг і даследчык беларускай кухні. Аўтар такіх кніг, як “Наша страва”, “Літвінская кухня”, вось-вось павінна выйсці з друку кніга аб алкагольных традыцыях беларусаў “Сакатала бочачка”. Уладальнік аграсядзібы “Марціновы Гусь” у Валожынскім раёне.

Чытаць пра традыціі беларускай ежы і напояў.

Матэрыалы належаць Onliner.by

 

28 ліпеня ў парку Міра з 12:00 да 23:00 кампанія «Савушкін прадукт» пры падтрымцы Брэсцкага гарадскога выканаўчага камітэта прэзентуе самае яркае свята цяперашняга лета: штогадовы малочны фестываль!

У праграме:

- мноства пазнавальных інтэрактыўных пляцовак для дзяцей і дарослых;

- разнастайныя кафэ, а таксама зоны актыўнага і спакойнага адпачынку;

- займальныя майстар-класы на любы густ;

- гала-канцэрт з удзелам спецыяльнага госця - гурта «Без білета»;

- у завяршэнні - фантастычны феерверк.

Уваход – вольны.

Матэрыялы ўзяты з сайта Relax.by

19 жніўня - Спасаўка-ласаўка

Паспрабаваць яблыкі, мёд, хлеб, стравы нацыянальнай беларускай кухні і асвяціць садавіну і гародніну можна на святочным мерапрыемстве "Спасаўка-ласаўка". Так у народзе называюць Успенскі пост (Спас), які пачынаецца з 14 жніўня. У гэты дзень наведвальнікі змогуць пазнаёміцца з традыцыйнымі абрадамі, якія былі характэрныя для гэтых дзён.

Месца правядзення: Беларускі дзяржаўны музей народнай архітэктуры і побыту, Мінскі р-н, в. Азярцо

Школа бармэнаў «Splash & Dash» зараз гатовая пацешыць і аматараў безалкагольных напояў.

21 ліпеня а 10 гадзіне тут прапануюць пачаць дзень з духмянай кубачкі ... гарбаты!

Вас чакае 4-х гадзінны «гарбатны лікбез» і дэгустацыя 6 гатункаў, лекцыя ад выкладчыка Яўгена Коктыша, які навучыць вас разбірацца ў гатунках гэтага чароўнага напою, пагрузіць вас у гісторыю, развее ўсе міфы і дапаможа выбраць сваю гарбату.

Даведацца пра семінар можна тут

Матэрыял належыць сайту relax.by