У гэтым годзе Дні горада Краслава адсвяткавала ярка і цікава. Асаблівая ўвага краславчан і гасцей горада прыцягнуў які праходзіў у замкавым садзе Міжнародны фестываль кулінарнай спадчыны - Свята агуркоў. У ім разам з жыхаркамі валасцей краю, гаспадынямі Віцебскай вобласці сваё кулінарныя таленты прадэманстравалі і ўдзельніцы тэлевізійнага шоу LTV1 Īstās latvju saimnieces.

Арыгінальныя стравы з агуркоў можна было не толькі прадэгуставаць, але і набыць. Усе, каму давялося пабываць на агурочным свяце, адклікаюцца пра яго з захапленнем.

Дзеці адрываліся дэгустуючы сыры, хлеб, блінцы ... і сапраўднае хатняе марозіва!

А яшчэ ў рамках Свята агуркоў прайшлі конкурс Самая лепшая страва з агуркоў і конкурс дзіцячага малюнка Самы прыгожы агурок Краславы.

Падрабязней можна прачтытаць тут. 

         

Першы ў Мінску фэст карыснай здаровай смачнай ежы Slow Food Fest. Лепшыя прадстаўнікі сферы грамадскага харчавання, самая якасная ежа. Мора пацехаў і задавальнення.

Адкрыйце свет Slow Food разам з намі!

5 жніўня вуліца Чапаева,3, унутраны падворак.

Уваход вольны!

Матэрыялы ўзяты з сайту мерапрыемства.

 

 

Да нас вяртаецца GASRTROFEST! Новая тэма – вулічная ежа. Фестываль для аматараў вулічнай ежы пачнецца 1 жніўня і працягнецца да 16 жніўня. На працягу гэтага часу можна трапіць у любую ўстанову-удзельніка, каб атрымаць асалоду ад прывабнай прапановы ўсяго за 7 рублёў. 

     

 

У гэтым годзе Міжнародны музычна-спартыўнае свята «Вялікая бард-рыбалка» пройдзе 28-30 ліпеня ў п.Грудичино Быхаўскага раёна.

Праграма 17-га па ліку свята будзе вельмі насычанай. Гэта традыцыйныя канцэрты аўтарскай песні, інструментальнай музыкі і класічнай гітары, рыбалоўныя спаборніцтвы, а таксама лазнева-аздараўленчы свята «Лазенькi-2017», свята кулінарыі «Кірмаш смаку», падчас якога пройдзе адкрыты чэмпіянат па прыгатаванні юшкі і рыбных страў, а наведвальнікі змогуць пакаштаваць ежу нацыянальных і рэгіянальных кухняў.

Пройдзе ў гэтым годзе і які стаў ужо традыцыйным для гэтага свята конкурс «Каралева бард-рыбалкі».

Удзел у мерапрыемстве прымуць аўтары-выканаўцы і музыканты з 11 краін: Беларусі, Расіі, Украіны, Малдовы, Грузіі, Ізраіля, Чэхіі, Славакіі, Літвы, Польшчы і Эстоніі.

Хэдлайнерамі «Вялікай бард-рыбалкі» ў гэтым годзе стануць легенда аўтарскай песні Юлій Кім, вядомы паэт і драматург Юрый Ряшенцев з Расіі, шансанье з Літвы Вигантас Казлаускас і папулярны беларускі выканаўца Зміцер Вайцюшкевіч.

Упершыню на фестывалі выступіць ізраільскі тэатр песні «Мерхавим» з Віцебска, які ў сваёй творчасці сумяшчае традыцыі яўрэйскай музыкі, аўтарскай песні і тэатралізацыі.

Матэрыалы належаць сайту https://bobruisk.ru/

Чым, акрамя дранікаў, чаркі і скваркі, можа пахваліцца беларуская кухня? Што такое «каплун», «старка» і «крупнік»? Чаму беларусы не любілі тых, хто мала есць, і для чаго праводзіўся рытуал «прынука»? Спецыяльна для скептычна настроеных у адносінах да беларускай кухні - вялікая размова з гісторыкам - даследчыкам традыцыйных літвінскіх страў, Алесем Белым.

Алесь Белы, доктар гістарычных навук, культуролаг і даследчык беларускай кухні. Аўтар такіх кніг, як “Наша страва”, “Літвінская кухня”, вось-вось павінна выйсці з друку кніга аб алкагольных традыцыях беларусаў “Сакатала бочачка”. Уладальнік аграсядзібы “Марціновы Гусь” у Валожынскім раёне.

Чытаць пра традыціі беларускай ежы і напояў.

Матэрыалы належаць Onliner.by