Удзельнікі Гульняў-2019 змогуць наведваць сталовую з нацыянальнай кухняй.

Беларускі бок імкнецца прыняць усе магчымыя меры, каб харчаванне на ІІ Еўрапейскіх гульнях было на годным узроўні, пра гэта расказала начальнік упраўлення па арганізацыі харчавання фонду «Дырэкцыя ІІ Еўрапейскіх гульняў 2019 года» Юлія КРАЎЧАНКА.

Арганізацыя харчавання для ўдзельнікаў Гульняў пачнецца з 15 чэрвеня і будзе працягвацца да 3 ліпеня. Прымаючы бок павінен забяспечыць харчаваннем 4 тысячы спартсменаў і 2 тысячы афіцыйных прадстаўнікоў камандаў у рэжыме нон-стоп, гэта значыць штодня кругласутачна арганізоўваць харчаванне ў фармаце шведскага стала непасрэдна ў Вёсцы спартсменаў і ў месцах правядзення спаборніцтваў.

У асноўнай сталовай для ўдзельнікаў Гульняў будзе прадстаўлена азіяцкая, еўрапейская кухні, грыль-меню і лінія піцы і пасты. Абавязковым патрабаваннем з боку НАКаў краін-удзельніц з'яўляецца канфесійнае харчаванне (халяль і кашэр), а таксама вегетарыянскія і дыетычныя стравы. Калі казаць больш дэталёва, то фактычна ў дзень на выбар будуць прапаноўвацца парадку 250—270 страў, а ратацыя меню будзе сямідзённай.

У Вёсцы спартсменаў таксама размесціцца сталовая з меню нацыянальнай кухні на 130 пасадачных месцаў, яна будзе працаваць штодня з 12.00 да 23.00. Спартсмены змогуць наведваць яе па жаданні без якіх-небудзь абмежаванняў. Юлія Краўчанка расказала, што, акрамя традыцыйных дранікаў, мачанкі, бабкі, там будуць падаваць нават спецыфічныя стравы. Напрыклад, бургер-дранікі з селядцом ці бургер-дранікі з курыцай. Акрамя таго, сталовая будзе аформлена ў нацыянальным стылі, а многія яе работнікі будуць насіць нацыянальныя касцюмы.

Па матэрыялах газеты «Звязда»

 

З 5 па 7 красавіка адразу 9 мінскіх кафэ і рэстаранаў прапануюць раннім наведвальнікам фестывальнае меню сняданкаў. Замовіць любую страву: ад сырнікаў да яек пашот з ласосем - можна ўсяго за 5 рублёў. У меню кожнага рэстарана мінімум 4 сэта.Чакаюць на марафон з пятніцы па нядзелю, дзверы практычна ўсіх устаноў адкрыты з 8.00. Па традыцыі меню сняданкаў падаюць толькі да 12.00.

Меню і адрасы устаноў

Feelini (вул. Інтэрнацыянальная, 46)

  • Амлет з мікс-салатай, крутонами і сметанковым маслам
  • Круасан з вяндлінай і сырам
  • хатнія сырнікі
  • Варэнікі з тварагом

«Вершы, кава, пацалункі» (пр. Незалежнасці, 19)

  • Круасан з вяндлінай і сырам + амерыкана 250 мл
  • Круасан з бананам і сліўкамі + кава амерыкана
  • Аўсяная каша з садавінай і арэхамі + капучына
  • Эклер (ваніль, шакалад, клубніцы - на выбар) + капучына 250 мл

«Грунвальд» (вул. К. Маркса, 19)

  • Круасан са сметанковым сырам і ягадамі
  • Малочная каша (рысавая, аўсяная, манная - на выбар) з даданнем (разынкі, карыца, чарнасліў, джэм, мёд - на выбар)
  • Сырнікі
  • Фруктовы салата

Union Coffee (вул. Янкі Купалы, 17; вул. Бабруйская 6)

  • Амлет з сырам маасдам
  • Каша грачаная з беконам, грыбамі і лукам
  • Панкейки з ёгуртнай-чарнічных соусам
  • Тварог з ягадамі і бананам

«Авіньён» (вул. Інтэрнацыянальная, 28)

  • Французская грэнкі з сухафруктамі і арэхамі ў мёду
  • Яйка пашот з ласосем
  • Яйка пашот з беконам і грыбамі
  • Тварожная запяканка са смятанай і клубнічны джэмам

«Аліўе» (вул. Інтэрнацыянальная, 27)

  • Гультаяватыя варэнікі з тварагу са смятанай і вішнёвым варэннем
  • Тост "Крок Мадам»
  • Яечня-яечні з сёмгай хатняга посола з падліўкай таўкачом
  • Яйкі Бенедыкт з беконам, шпінатам пад соусам холландейз

CoffeeBerry (вул. Зыбіцкая, 6; вул. Інтэрнацыянальная, 5)

  • Гранола з клубнічнае-бананавай смузи
  • Амлет з храбусткімі тостамі
  • Сэндвіч з курыцай, свежым памідорам, салатай і сырам
  • Аўсяная каша з сушанымі памідорамі і соусам Пестаў

Cafe Netto (вул. Чырвоная, 13)

  • Вафлі «Венскія» з марозівам
  • Скрэмбл з грэнкамі
  • Сырнікі запечаныя
  • Сэндвіч з курыным філе

І толькі ў пятніцу: Paul (вул. Інтэрнацыянальная, 21)

  • Сырнікі ванільныя з ягадамі
  • Мацаваць з вяндлінай і яйкам
  • Мацаваць з курыцай і грыбамі і падліўкай «Бешамель»
  • Круасан са скрэмблом, вяндлінай і сырам.

Да кожнага з страў у дадатак належыць ёгурт.

А 16 верасня пройдзе фестываль, прысвечаны абаранкам – “Смаргонскія абаранкі”!

Цикавасць фэсту “Смаргонскія абаранкі”, які адбудзецца 16 верасня, - унікальная дэгустацыя!

Пераможцаў і прызёраў гэтай прадукцыі вызначаць у трох намінацыях:

- абаранкі;

- сушкі;

- абаранкі.

Сёлетні абаранкавы фэст праводзіцца дзеля таго, каб вярнуць Смаргоні былую славу сталіцы абаранак. Галоўнай падзеяй свята стане прэзентацыя абаранкаў не толькі смаргонскіх хлебапёкаў, але і іх суседзяў з розных рэгіёнаў Гродзеншчыны і з суседніх раёнаў Мінскай вобласці.

Праграма фестывалю абяцае быць насычанай на падзеі!

Знайсці яе можна тут

Экскурсійна-турыстычны комплекс “Аптэкарскі сад” запрашае гасцей на фэстывааль, прысвечаны гарбаце “Дзіўныя травы”! Фестываль пройдзе 30 верасня (субота) з 14.00 да 18.00.

У праграме: бясплатныя экскурсіі, сакрэты бабулі "Траўніцы" і забаўляльна праграма - мора уражанняў гарантавана!

Пры сабе мець выдатны настрой!

Уваход вольны.

Падрабязней пра фестываль можна прачытаць тут

 

Для аматараў сыру і майстроў-сыраробаў з 20 па 24 верасня 2017 года ў Кіраўградзе (Украіна) плануецца правядзенне фестывалю-конкурсу Cheese Awards Day. Конкурс з дэгустацыяй і вызначэннем самага якаснага рамеснага сыру, кірмаш-продаж сыроў, выстава абсталявання для сыраробства, майстар-класы, усё гэта і многае іншае Вы ўбачыце на Cheese Awards Day!

Наведванне кірмашу бясплатнае.

Падрабязней пра мерапрыемства можна прачытаць тут.