Калі: Жнівень

Гэтае свята дае магчымасць гасцям фестывалю не толькі пазнаёміцца ​​з унікальнымі старадаўнімі кулінарнымі традыцыямі Беларускага Палесся, але і паспрабаваць знакамітых мотальскіх каўбасы і пірагі, прадэгуставаць стравы лепшых мотальскіх гаспадынь. Мясныя вырабы, выпечка, рыбныя стравы, сала, сыры, мёд, квас і многія іншыя стравы змогуць прадэгуставаць і набыць на свяце ўсе жадаючыя.

На час фестывалю Моталь ператвараецца ў своеасаблівы гандлёвы цэнтр пад адкрытым небам, дзе акрамя шматлікіх гандлёвых шэрагаў, абсталяваны пляцоўкі для дзіцячых гульняў, арэлі-каруселі, а таксама сцэны, на якіх выступаюць мясцовыя калектывы мастацкай самадзейнасці.

Неад'емным і важным элементам фестывалю з'яўляецца дэманстрацыі старадаўніх абрадаў і мясцовых кулінарных традыцый. Гасцей фестывалю чакаюць песні, скокі, выступленні фальклорных ансамбляў, народныя абрады і старадаўнія гульні, а таксама выставы народнай творчасці.

Кулінарны фестываль «Мотальскiя прысмакі», свята-конкурс страў Палескай кухні, які ўпершыню прайшоў у 2008 годзе, усяго за некалькі гадоў здабыў міжнародны статус і збірае вялікую колькасць гасцей.