Верашчака з блінамі

Склад:

● свіное мяса (лапатка) / рэбрышкі парася (300–400 г),

● цыбуля (1 шт.),

● морква (1 шт.),

● вада (4 шклянкі),

● вада з мукой (1 шклянка),

● мука пшанічная (3 шклянкі),

● яйкі (2 шт.),

● сыракваша / кефір.

Гатаванне

Дробна пакроеныя кавалкі свінога мяса (лапатка) троху абсмажыцьна патэльні.

Потым абсмажыць цыбулю і моркву (асобна). Усё скласці ў чыгун, дадаць соль, лаўровы ліст, чорны перац, даліць вады і паставіць на вуголлі ў печ. Пасля 40 хвілінаў тушэння ў пячы чыгун дастаць, даліць халоднай вады, змешанай з пшанічнай альбо жытняй мукой – на шклянку вады 2 сталовыя лыжкі мукі. Вада з мукой даліваецца патрошку з памешваннем у чыгун, чыгун ставіцца зноў на вуголлі на 5 хвілін (увесь час трэба лёгка памешваць). Першы складнік верашчакі гатовы.

Для бліноў муку, яйкі і сыраквашу замешаць да кансыстэнцыі вадкай смятаны, дадаць адну вельмі дробна пакрышаную цыбулю, чайную лыжку цертага кмену, соль. Пажадана пячы бліны на чыгуннай патэльні, на алеі, падліваючы пад кожны блін.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Хутар ДудараЛось Аляксандр
+375 (29) 662-38-33
bredzis@gmail.com
Мінская вобл., Валожынскі р-н, в. Цішкаўшчына, д. 26

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.