Тушаная ножка з грэнкамі

Склад (на тры порцыі):

● хлеб чорны цаглінкай (300 г),

● алей (30 г),

● свіныя ножкі (3 шт.),

● свіная рулька,

● часнок (4 зубчыкі),

● цыбуліна,

● морква (1 шт.),

● соль.

Гатаванне

Ножкі і рульку вымачыць некалькі гадзін у халоднай вадзе, затым змясціць у рондаль і заліць 2,5 л вады. Дадаць галоўку цыбулі (не разразаць), соль і адну моркву. Паставіць на агонь і, калі змесціва закіпіць, на маленькім агні тушыць 5–6 гадзін. Пасля таго як час пройдзе, моркву і цыбулю выдаліць, а рульку дастаць і падзяліць на дробныя часткі (костачкі дастаць), ножкі дастаць цалкам. У пакінутую вадкасць дадаць нацёрты на дробнай тарцы часнок з невялікай колькасцю солі, змяшаць. Выкласці на талеркі па ножцы з мякаццю рулькі і заліць вадкасцю з рондаля.

Хлеб нарэзаць падоўжанымі лустачкамі, выкласці на гарачую (змазаную алеем) патэльню. Пасаліць і смажыць (паварочваючы) да залацістай скарыначкі.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Закінуты рай

Масла Аляксандр, Масла Таццяна

+375 (23) 539-23-16

+375 (29) 687-71-92

+375 (29) 328-40-25

Гомельская вобл., Жыткавіцкі р-н, в. Сяменча, пас. Чырвоны бор

Агроусадьба

Каментары

Беларускае грамадскае аб'яднанне Адпачынак у вёсцы
Беларусь, Мінск, вул. Дуніна-Марцінкевіча, 6
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
Кантактныя тэлефоны
(+375 17) 318-04-65
(+375 17) 319-01-74
(+375 44) 590-19-10
Іншыя праекты
Greenways.by
Volozhin4all.by

Гэты вэб-сайт мадэрнізаваны і падтрымліваецца пры фінансавай падтрымцы Еўрапейскага Саюза ў рамках праекта Nr. ENI-LLB-1-016 «Захаванне і садзейнічанне прасоўванню кулінарнай спадчыны і традыцыйных рамёстваў» (BELLA CULTURE).
Яго змест з'яўляецца выключнай адказнасцю Беларускага грамадскага аб'яднання «Адпачынак у вёсцы» і не з'яўляецца адлюстраваннем афіцыйнай пазіцыі Еўрапейскага Саюза.