Мазгі смажныя з грыбамі

Склад:

● п/ф мазгі (1700 г),

● морква (50 г),

● цыбуля (45 г),

● воцат 9 % (2 ст. л.),

● мука (50 г),

● алей (10 г),

● соль (1 ст. л.),

● перац чорны молаты (10 г),

● перац чорны гарошак (10 г),

● ліст лаўровы,

● прыправа хмелі-сунелі (15 г),

● шампіньёны рэзаныя (460 г),

● алей сялянскі (50 г),

● цытрына (100 г),

● кетчуп шашлычны (100 г),

● пятрушка (100 г).

Гатаванне

Мазгі вытрымліваюць у халоднай вадзе на працягу 2 гадзін, не вымаючы з вады, асцярожна здымаюць з іх плёнку, затым заліваюць халоднай вадой, дадаюць воцат, моркву, цыбулю, пятрушку, даводзяць да кіпення і вараць да гатовасці пры слабым кіпенні (10–15 хвілін). За 5–10 хвілін да канца прыгатавання мазгоў кладуць соль, перац гарошкам і лаўровы ліст.

Адвараныя мазгі астуджваюць, наразаюць на порцыі лустачкамі, пасыпаюць соллю, перцам, паніруюць у муцэ і абсмажваюць да румянай скарыначкі.

Падаюць старву палівая тлушчам, кладуць дзельку цытрыны.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба На возеры

Гардон Юры

+375 (29) 781-18-96

uxda@mail.ru

Гродзенская вобл., Гродзенскі р-н, а. г. Азёры, вул. Вільянава, д. 88

Агроусадьба

Каментары