Квас хатні

Склад:

● вада,

● скарынкі жытняга хлеба,

● цукар,

● дрожджы.

Гатаванне

На крынічнай вадзе тэмпературай прыкладна 40 °С замачыць скарынкі жытняга (чорнага) хлеба (без дадаткаў). Дадаць цукар і трохі дрождж для закваскі. Паставіць у цёплае месца на 2–3 сутак (у залежнасці ад пары года). Праз марлю зліць вадкасць у трохлітровы слоік, паставіць у халоднае месца (можна ў падвал, у халадзільнік) на 3 сутак.

Вельмі прыемна піць летам у спякоту і пасля лазні.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба ЛолуаЛолуа Алена+375 (29) 628-01-61

lolua.e@mail.ru

Мінская вобл., Лагойскі р-н, в. Панізоўе, вул. Набярэжная, д. 60

Агроусадьба

Каментары