Клёцкі ашмянскія

Склад:

цеста (на 4 клёцкі-2 порцыі):

● бульба (15–20 шт.),

● мука (3 шлянкі),

● яйка,

● цыбуля (1 шт.),

● соль (0,5 ч. л.);

начынне:

● цыбуля (1 шт.),

● перац (0,5 ч. л.),

● соль (0,5 ч. л.),

● прыправы розныя па 1 г,

● фарш са свінога кумпяка (200 г, 4 клёцкі × 50 г);

заправа:

● цыбуля (1 шт.),

● сала (100 г).

Гатаванне

Бульбу нацерці на дробнай тарцы, пасля чаго ў марлі выціскаць сок. У атрыманую масу дадаць астатнія інгрэдыенты. Усё перамешаць.

З цеста зрабіць кавалачкі. У сярэдзіну дабавіць начынне. Кавалачкі зкатаць у на шарыкі – і на патэльню.

Абсмажыць. Дабавіць на патэльню тлушч і ваду і пад вечкай тушыць 15 хвілін.

Выкласць на талерку, паліць заправай. Па смаку можна выкарыстаць розныя поліўкі, смятану.

Дзе пакаштаваць

Аграсядзіба Шляхецкая аколіца

Вакрікіш Аляксандр

+375 (29) 654 64 84

ales@zamak.by

Гродзенская вобл., Ашмянскі р-н, в. Радзевічы, д. 2

Агроусадьба

Каментары